Chci odebírat informace o Domu pro Julii ObsahNastavení Pole Text Obrázek Tlačítko Mezera HTML Preference První krok Po odeslání (přihlášení nového kontaktu) Po odeslání (aktualizace existujícího kontaktu) Chcete více informací o Domu pro Julii? Zanechte nám svou e-mailovou adresu. Jednou za čas Vás budeme informovat o tom, co se je nového. E-mail: vzor@vzor.cz Jméno Křestní jméno Příjmení Příjmení Newsletter Použít formulář Vložte tento kód do vaší stránky
top of page

Absolutním vítězem celostátní soutěže Komunální projekt roku se stalo město Brno společně s Domem pro Julii

V desátém ročníku soutěže Komunální projekt roku se sešlo úctyhodných 99 přihlášených projektů. Letošní výsledky celostátní soutěže byly představeny v úterý 8. října odpoledne ve Valdštejnském paláci v Praze, sídle Senátu Parlamentu ČR. Ocenění převzala zakladatelka a ředitelka Domu pro Julii Radka Vernerová společně s 1. náměstkem primátorky Brna René Černým. 


Sociální projekt roku a celkový vítěz: Dům pro Julii v Brně 

Dům pro Julii v Brně je prvním dětským lůžkovým hospicem v České republice. Projekt má ambici změnit přístup k dětské paliativní péči, s níž se v našem prostředí teprve seznamujeme. Zařízení poskytuje komplexní zdravotní, terapeutickou, sociální, psychoterapeutickou a duchovní pomoc těžce nemocným dětem a mládeži a jejich rodinám, kterým umožňuje zůstat spolu i v těžkých chvílích. To vše v moderním objektu obklopeném vzrostlou zahradou, což plnohodnotně nahrazuje sterilní nemocniční prostředí. Dům pro Julii vznikl díky spolupráci města Brna v roli investora celého zařízení a neziskové organizace Dům pro Julii, která je na základě smlouvy o výpůjčce provozuje.    

Soutěž Komunální projekt roku je vyhlašována vydavatelstvím Profi Press a časopis Moderní obec pod záštitou ministra pro místní rozvoj a ve spolupráci s Výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR, Výborem pro veřejnou správu a regionální rozvoj Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Svazem měst a obcí ČR a Sdružením místních samospráv ČR. 

Commentaires


bottom of page