Stavba Domu pro Julii

Visual1

Dům pro Julii je tvořen třemi podlažími. Ve spodní části jsou umístěny kanceláře, šatny pro zaměstnance, technická místnost i sklady ložního prádla, postelí a kompenzačních pomůcek.

Visual4

Hlavní podlaží je tvořeno místnostmi pro arteterapii, muzikoterapii, kino, wellness, snoezelen a velkou společenskou místností s výdejnou jídla a kuchyňkou. Je zde prostor pro cvičení, počítačová herna, spousta místa pro aktivní odpočinek či pohodový relax. Ze společenské místnosti se vychází na terasu v přední části hospice či do vnitřního atria.

Visual1

Vnitřní atrium zajišťuje dostatek soukromí všem klientům hospice. Částečné zastřešení umožňuje trávení času venku i za nepříznivého počasí. Součástí prostoru je zahrádka i herní prvky pro děti. Do atria mají všechny pokoje své samostatné vstupy.

Visual1

Ve vrchním podlaží jsou umístěny pokoje pro rodiče a blízké dětí a mladistvých. Součástí je i společná kuchyň s jídelnou a také prádelna. Pochozí střechy zajišťují další prostor pro pobyt venku i přirozené splynutí Domu s okolím.